KUBO Companies

KUBO Group bestaat uit vier bedrijven die elkaar versterken en ondersteunen. Bij KUBO Group en haar dochterondernemingen staan we synoniem voor innovatie en duurzaamheid, en streven we voortdurend naar vooruitgang in de agrarische sector.

Meer over KUBO bedrijven

Bij KUBO Group geloven we dat duurzaamheid de kern vormt van ons succes en onze veerkracht op lange termijn. 

ESG: De drijvende kracht van verantwoord ondernemen 

In het snel veranderende landschap van de hedendaagse bedrijfswereld wordt de cruciale rol van ESG (Environment, Social, Governance) steeds prominenter. Bij KUBO Group omarmen we deze verandering en zien we ESG niet alleen als een verplichting, maar als een kans om onze betrokkenheid bij een duurzame toekomst te versterken. 

Meer over ESG

BrightFarms opent kas in Yorkville

Het is de eerste van 3 regionale kas-hubs die in 2024 worden geopend. Elke kas voegt 32 hectare aan teeltoppervlakte toe aan de capaciteit van BrightFarms.

De meest geavanceerde kastechnologieën ter wereld

BrightFarms, een Amerikaanse leider in de indoor farming-industrie, kondigde vandaag de opening aan van zijn nieuwe kas-hub in Yorkville, Illinois, een stad in de metropoolregio van Chicago. Dit is de eerste van drie nieuwe regionale kas-hubs die in 2024 door BrightFarms worden geopend, wat de capaciteit van het bedrijf verdrievoudigt om vers, lokaal geteelde bladgroenten aan consumenten in het oosten en midden van de Verenigde Staten te leveren.

"Onze uitbreiding markeert een cruciaal moment na meer dan tien jaar groei en is de eerste stap naar het creëren van een coast-to-coast indoor toeleveringsketen die de manier verandert waarop consumenten toegang hebben tot verse bladgroenten," zei Steve Platt, CEO van BrightFarms. "Met de toevoeging van onze drie nieuwe 8-hectare hubs in Illinois, Texas en Georgia, verhogen we onze teeltcapaciteit tot 150 miljoen pond bladgroenten per jaar, en we zijn enthousiast om bij te dragen aan een gezondere, groenere toekomst voor de komende generaties."

Een belangrijk onderdeel van het succes van BrightFarms is de hypermoderne productiefaciliteiten, die zijn uitgerust met enkele van de meest geavanceerde kastechnologieën ter wereld, zoals de Ultra-Clima® kastechnologie van KUBO. Deze innovatie stelt BrightFarms in staat om het optimale klimaat het hele jaar door te behouden en te genereren, ongeacht de geografie of externe weersomstandigheden.

Voor Chicagoland betekent de opening van de kas in Yorkville dat de gemeenschap het hele jaar door toegang heeft tot verse, pesticidevrije bladgroenten. Vandaag de dag kunnen inwoners van Chicago BrightFarms-bladgroenten vinden bij onder andere Jewel-Osco, Mariano's en Pick N Save.

BrightFarms levert het hele jaar door verse, lokale groenten

"Wij zijn verheugd om BrightFarms in onze gemeenschap te verwelkomen en het hele jaar door verse, lokale en pesticidevrije bladgroenten te leveren aan het gebied van Chicagoland," zei John Purcell, burgemeester van Yorkville. "Of het nu de hitte van de zomer is of de kou van een winter in Chicago, het is geweldig om te weten dat onze sla hier in Yorkville wordt geteeld en farm-fresh kwaliteit direct naar onze tafels brengt."

Cox werd de grootste investeerder in BrightFarms in oktober 2020 en verwierf het volledige eigendom van het bedrijf in augustus 2021. Met een toewijding aan duurzaamheid heeft Cox meer dan $2 miljard geïnvesteerd in milieuvriendelijke bedrijven en technologieën. Via Cox Farms, zijn onderneming in gecontroleerde omgevingslandbouw, transformeert BrightFarms de toegang tot in kassen geteelde bladgroenten in de Verenigde Staten. Met een ambitieuze uitbreidingsplannen voor 2024 zal BrightFarms naar verwachting meer dan twee derde van de Amerikaanse bevolking bedienen en meer dan $300 miljoen aan inkomsten genereren tegen 2026.

"Cox Farms streeft ernaar de toonaangevende indoor farming-onderneming in Noord-Amerika te worden, en wij zien BrightFarms als een cruciaal onderdeel van die toekomst," zei Steve Bradley, president van Cox Farms. "Met de meerderheid van de groei in de saladecategorie afkomstig van indoor merken, is het duidelijk dat consumenten betere, versere en op een verantwoordelijke manier geteelde groenten eisen. Wij zijn vastbesloten om de benodigde middelen te investeren om deze visie werkelijkheid te maken."

Wat betreft de extra kas-hubs in Macon, Georgia, en Lorena, Texas, de bouw is al aan de gang en zal tegen het einde van het jaar worden voltooid. Zodra deze kassen volledig operationeel zijn, zal de teeltcapaciteit van BrightFarms verviervoudigen, met bijna 100 hectare extra, waarmee het bedrijf zijn positie als de nummer één producent van indoor geteelde saladepakketten versterkt.

Over BrightFarms

BrightFarms is een nationale leider in de snelgroeiende indoor farming-industrie en transformeert de manier waarop producten worden geteeld en geleverd met zijn uitbreidende netwerk van duurzame, hightech hydroponische boerderijen. Overgenomen door Cox Enterprises in 2021, exploiteert BrightFarms hydroponische kassen in de gemeenschappen die het bedient, waardoor het tijd, afstand en kosten uit de voedselketen elimineert. De teeltmethoden van BrightFarms, een model voor de toekomst van schaalbare, duurzame lokale landbouw, gebruiken aanzienlijk minder energie, grond en water dan conventionele landbouw op grote afstand. BrightFarms exploiteert momenteel zeven hightech kasboerderijen in New Hampshire, Pennsylvania, Virginia, North Carolina, Ohio en Illinois, met twee extra regionale salade-kashubs die eind 2024 zullen openen. De verse sla-opties van BrightFarms, variërend van klassieke slasoorten tot knapperige mixen en saladepakketten, zijn verkrijgbaar in meer dan 5.300 winkels in het centrale en oostelijke deel van de Verenigde Staten

About Cox Farms

Cox Farms herdefinieert landbouw en stelt de wereldwijde norm voor het veilig, verantwoord en duurzaam produceren van voedsel om een groeiende bevolking te voeden, ongeacht het seizoen of klimaat. Door ons multinationale netwerk van indoor boerderijen en consumentenmerken, waaronder BrightFarms en Mucci Farms, is het bedrijf een van de grootste kasoperators in Noord-Amerika, met verwachte inkomsten die oplopen tot bijna $1 miljard en een personeelsbestand van bijna 2.500 toegewijde werknemers. Cox Farms zorgt voor een toekomstbestendige productie met schone, smaakvolle producten die worden geleverd aan de grootste namen in de retail- en voedingsindustrie. Als eigendom van Cox Enterprises, een familiebedrijf met meerdere generaties en een lange geschiedenis in de landbouw, vertegenwoordigt Cox Farms de inzet van Cox om de planeet te verbeteren en de menselijke gezondheid te bevorderen.

Dit persbericht is geschreven door BrightFarms.
Bron: HortiDaily 

Benieuwd naar al onze projecten?