KUBO Companies

KUBO Group bestaat uit vier bedrijven die elkaar versterken en ondersteunen. Bij KUBO Group en haar dochterondernemingen staan we synoniem voor innovatie en duurzaamheid, en streven we voortdurend naar vooruitgang in de agrarische sector.

Meer over KUBO bedrijven

Bij KUBO Group geloven we dat duurzaamheid de kern vormt van ons succes en onze veerkracht op lange termijn. 

ESG: De drijvende kracht van verantwoord ondernemen 

In het snel veranderende landschap van de hedendaagse bedrijfswereld wordt de cruciale rol van ESG (Environment, Social, Governance) steeds prominenter. Bij KUBO Group omarmen we deze verandering en zien we ESG niet alleen als een verplichting, maar als een kans om onze betrokkenheid bij een duurzame toekomst te versterken. 

Meer over ESG

Certificering SBTi 

Certificering SBTi

Recent hebben we een aanvraag bij SBTi (Science Based Targets initiative) ingediend om ons te committeren aan bepaalde klimaatdoelstellingen. Die (uitgebreide) aanvraag bestond uit het aanleveren van allerlei data van onze prestaties op het gebied van CO2 emissies in combinatie met het afgeven van reductiedoelstellingen. De aanvraag is door SBTi goedgekeurd en dit betekent dat wij ons mogen scharen in het rijtje van onderscheidende bedrijven die laten zien de klimaatdoelen heel serieus te nemen en hier acties aan verbinden.  

Wat zijn de voordelen hiervan? 

  • Het stimuleert innovatie; 

  • Het levert besparingen voor ons op en het verbetert onze concurrentiepositie; 

  • Het vergroot onze geloofwaardigheid en verbetert onze reputatie; 

  • Het maakt dat wij meer invloed uit kunnen oefenen op overheidsbeleid.  

“Companies that are serious about climate action are earning reputational rewards and strengthening relationships with stakeholders” 

Onze doelstellingen worden gepubliceerd op de website van SBTi en op die van haar partners “We Mean Business” en “UN Global Compact”. 
 
Wij zijn trots op de samenwerking met het bedrijf SBTi en kijken uit naar een duurzame toekomst.  
Ondertussen is de certificering een feit en staan wij als bedrijf vermeld op de website van SBTi (en op enkele van haar partners). Zie ook: https://sciencebasedtargets.org/target-dashboard   

Groet, Bart Bossink 
ESG Manager KUBO Group  

Ontdek onze KUBO Group bedrijven