KUBO Companies

KUBO Group bestaat uit vier bedrijven die elkaar versterken en ondersteunen. Bij KUBO Group en haar dochterondernemingen staan we synoniem voor innovatie en duurzaamheid, en streven we voortdurend naar vooruitgang in de agrarische sector.

Meer over KUBO bedrijven

Bij KUBO Group geloven we dat duurzaamheid de kern vormt van ons succes en onze veerkracht op lange termijn. 

ESG: De drijvende kracht van verantwoord ondernemen 

In het snel veranderende landschap van de hedendaagse bedrijfswereld wordt de cruciale rol van ESG (Environment, Social, Governance) steeds prominenter. Bij KUBO Group omarmen we deze verandering en zien we ESG niet alleen als een verplichting, maar als een kans om onze betrokkenheid bij een duurzame toekomst te versterken. 

Meer over ESG

Bewezen high-tech oplossingen

Ultra-Clima: Wereldwijde tuinbouw met bewezen high-tech oplossingen

In een wereld die voortdurend verandert, wordt de tuinbouwsector en haar telers geconfronteerd met steeds grotere uitdagingen. De groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en veranderende arbeidsregelgeving vereisen innovatieve oplossingen om een duurzame voedselproductie te garanderen. We begrijpen deze uitdagingen allemaal maar al te goed.

Meer dan 15 jaar geleden werd de semi-gesloten kas geïntroduceerd door KUBO, Ultra-Clima, dat met dit concept pionierde in de tuinbouwsector. Dit concept werd geboren vanuit een biologisch perspectief, oorspronkelijk gericht op het mogelijk maken van pesticidevrije teelt door insecten buiten de kas te houden. Maar het werd al snel duidelijk dat Ultra-Clima veel meer biedt dan alleen dat.

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds urgenter probleem wordt, zou Ultra-Clima een antwoord kunnen zijn op de vraag hoe voedselproductie kan worden gewaarborgd onder steeds extremere omstandigheden. Met Ultra-Clima kunnen telers wereldwijd, ongeacht het lokale klimaat, 24/7 en 12 maanden per jaar een optimaal klimaat voor hun gewassen bereiken. De plant krijgt het ideale klimaat, waardoor hij zo robuust mogelijk wordt. Hierdoor is ze minder vatbaar voor ziektes en kan de teelt sneller groeien dan bij andere teeltconcepten, wat leidt tot een hogere productie.

Het concept draagt ook bij aan het verhogen van de arbeidsefficiëntie en het verminderen van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, wat resulteert in een duurzamere en milieuvriendelijkere teelt.

Met deze Ultra-Clima is KUBO vastbesloten om de transitie in de tuinbouwsector vorm te geven en een positieve impact te hebben op de wereldwijde voedselvoorziening. Met dit concept willen ze telers wereldwijd (inmiddels meer dan 700 hectare) ondersteunen bij het realiseren van hun volledige potentieel en bijdragen aan een gezondere en duurzamere toekomst voor iedereen.  

Alles is gericht op ‘Telen makkelijker, duurzamer en efficiënter maken’.” Aan verbeteringen en nieuwe innovaties voor de komende jaren wordt momenteel hard gewerkt.

Bezoek KUBO op GreenTech (stand 01.516) waar ze hun nieuwste innovaties presenteren.

(bronvermelding: nieuwsbericht GreenTech 2024 nieuwsbrief)

Ontdek onze KUBO Group bedrijven